به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سید عباس متولیان استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره بازگشایی مدارس اظهار کرد: آمریکا جزو کشورهایی بود که هیچوقت تمام مدارس تعطیل نشد بلکه به صورت اقتضایی، هر جا که شرایط فراهم بود مدارس را بازگشایی کردند چون میدانند تعطیلی مدارس در آینده باعث خسارت اقتصادی به کشور میشود.
وی افزود: دانشآموزان از طبقات پایین اجتماعی و اقتصادی با تعطیلی مدارس، بیشترین آسیب را میبینند، فردی که وضعیت اقتصادی خوبی دارد میتواند ابزار آموزش آنلاین را برای فرزندش فراهم کند یا برای جبران ضعف یادگیری معلم خصوصی بگیرد اما تعطیلی مدارس برای گروههای اجتماعی و اقتصادی پایین جامعه ممکن است منجر به ترک تحصیل شود در این خانوادهها اگر فرزند یک سال به مدرسه نرود بعید است سال آینده به این فکر کنند که او به مدرسه برود.
متولیان گفت: بسته شدن مدارس میتواند اختلاف طبقاتی را تشدید کند، فرزندان خانوادههای کم برخوردار با تحصیل میتوانند از چرخه فقر خارج شوند از سوی دیگر سلامت روانی و جسمی دانشآموزان هم در معرض تهدید است.
بیتوجهی کشورها به استراتژی تعطیلی مدارس
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه ویروسهای تنفسی در کودکان و سنین بالا شدیدتر است، اما کرونا طیف سنی بالا را با شدت بیشتر درگیر میکند و شدت آن در کودکان کمتر است، عنوان کرد: در 103 کشور دنیا که به تفکیک سن آمار را ارائه کردهاند از کل جمعیت این کشورها، 34 درصد زیر 20 سال هستند. از مبتلایان به کرونا 14 درصد زیر 20 سال هستند و نسبت مبتلایان به ازای سهم جمعیتی 2.5 برابر کمتر است یعنی سه دهم درصد مرگها را به خود اختصاص میدهد و از هزار مرگ کرونا سه مرگ برای سنین زیر 20 سال است، این موضوع باعث شده کشورها به استراتژی تعطیلی مدارس برای کاستن از انتقال کرونا، توجه زیادی نکنند.
وی ادامه داد: مطالعات بزرگی نشان داده است که بستن مدارس بر اپیدمی تأثیری ندارد و برخی مطالعات نیز نشان داده که بستن مدارس تأثیر اندکی دارد و همین شرایط باعث شده است کشورها برای تعطیلی مدارس براساس شرایط اپیدمی و وضعیت مدارس تصمیم بگیرند.
ایران صاحب بیشترین تعطیلی مدارس
متولیان گفت: بر روی این نقشه، هفتههایی که مدارس در کشورهای مختلف دنیا تعطیل بودند، مشخص است و هر چقدر پررنگتر باشد یعنی هفتههای بیشتری تعطیل بودند و ایران جزو کشورهایی است که بیشترین تعطیلی مدارس را دارد.
استاد اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان کرد: در تصویر زیر تعطیلات به تفکیک کشور مشخص است، در مورد ایران 22 هفته تعطیلی کامل و 31 هفته تعطیلی نسبی داشتیم و در کشورهایی مانند چین، ایتالیا و فرانسه جمع هفتههای تعطیلی بسیار کمتر است به عنوان مثال در ژاپن مدارس 11 هفته تعطیل بودند.
وی در پایان متذکر شد: هر چه وضعیت اقتصادی کشورها پایینتر است تعطیلات مدارس بیشتر، در عراق 51 هفته تعطیلی کامل و 11 هفته تعطیلی نسبی را مشاهده میکنیم؛ انتظار این است برای جلوگیری از آسیب به نسل فعلی که در سنین مدرسه هستند و اثرات این تعطیلی دههها بر جمعیت باقی میماند سریعتر بازگشایی مدارس انجام شود.
انتهای پیام/
دانش گذار هیچ مسئولیتی در قبال صحت اخبار ندارد و تنها نقل کننده خبر از منبع می باشد.
منبع خبر